Belgische CEO’s en managers een pak gezonder dan hun medewerkers

31 mei 2018 – Uit het gezonderzoek blijkt dit jaar dat de werkende Belg lichamelijk gemiddeld al 6,1 jaar ouder is dan haar/zijn kalenderleeftijd. Het pijnlijke gevolg van een ongezonde levensstijl waar roken, een gebrek aan lichaamsbeweging, slaaptekort en een continu teveel aan stress een grote rol in spelen. Een opvallende conclusie van het onderzoek dit jaar is dat CEO’s, managers, ondernemers en zelfstandigen een pak beter scoren op vlak van gezondheid. En toch lijken ze er volgens hun medewerkers niet in te slagen om dat besef te vertalen naar een actief gezondheidsbeleid op de werkvloer.

Meer dan de helft van de werknemers is niet tevreden over de mogelijkheden die de werkgever biedt om een gezonde levensstijl op de werkvloer te bevorderen. En amper een vijfde van de Belgische werknemers vindt dat hun CEO echt belang hecht aan gezondheid in het bedrijf. Toch kunnen werkgevers nochtans met kleine inspanningen al een groot verschil maken, zolang die initiatieven maar regelmatig herhaald worden.

Nochtans geven managers en ondernemers aan dat zij wel inspanningen doen om de levensstijl van hun medewerkers te verbeteren. Maar ook zij zijn ontevreden over de resultaten van hun investeringen om gezondheid op de werkvloer te bevorderen.

Download het persdossier voor een uitgebreid overzicht van de resultaten.

Inspiration

(UGent) Het aandeel van werk in geluk is drie keer zo groot bij zelfstandigen als bij ambtenaren

Lees meer

(UGent) Inspirerende leerkrachten maken ons later gelukkiger

Lees meer

36% van de Belgen zit voor een scherm tijdens lunchpauze

Lees meer