Het Nationaal Geluksonderzoek

Een derde van de Belgen is perfect gelukkig. Dat blijkt uit het Nationaal Geluksonderzoek dat professor Lieven Annemans (UGent), ondersteund door NN uitvoert. Nog tot maart 2019 worden de resultaten van dit grootschalige wetenschappelijk onderzoek geanalyseerd. Lees er hier alles over.

UGent en NN brengen Het Geluk van België in kaart

Iedereen wil graag een gezond en gelukkig leven. Maar wat is dat geluk nu eigenlijk? Veel geld hebben, een leuke job uitoefenen of genieten van het samenzijn met familie?

Geluksprofessor Lieven Annemans (UGent) en NN gingen op zoek naar wat de Belg gelukkig maakt met de leerstoel ‘Perspectieven op een gezond en gelukkig leven’.

De analyses van het Nationaal Geluksonderzoek lopen nog tot maart 2019. Telkens er nieuwe resultaten en inzichten beschikbaar zijn, vind je ze hier.

Een derde van ons is gelukkig, maar het gaat bergaf met ons nationaal geluk.

Eén op de drie Belgen is perfect gelukkig, maar een kwart van ons is ongelukkig. Dat blijkt uit de eerste cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek. Nog opvallende resultaten? Geld maakt gelukkig, maar té veel geld niet. En de oudere generatie is het gelukkigst.

Lees meer

Professor Lieven Annemans over het ABC van geluk

“Zelfs wie niets heeft om te klagen kan nog ongelukkig zijn” NN en UGent gaan samen op zoek naar wat de Belg gelukkig maakt. Geluksprofessor Lieven Annemans onderzocht de verschillende aspecten die een invloed hebben op ons geluk. Aan het Nationaal Geluksonderzoek namen 3.770 Belgen deel. Een eerste analyse bij…

Lees meer

Professor Lieven Annemans over het Geluk van België

Samen met NN ging Geluksprofessor Lieven Annemans (UGent) op zoek naar wat ons gelukkig maakt. Die resultaten bundelt hij in het Nationaal Geluksonderzoek. Benieuwd naar de eerste resultaten? Professor Annemans vertelt er graag alles over én geeft meer uitleg over het ABC van het geluk.

Lees meer

Over de impact van onderwijs & opvoeding op het geluk van de Belg

Save the date: juni 2018 Ook het komende jaar werken professor Lieven Annemans en doctoraatsstudent Jellen T’Jaeckx verder aan het Nationaal Geluksonderzoek. Extra data wordt verzameld en de analyses gaan voort. Zo zal er ook gewerkt worden met een burgerpanel dat zal meedenken over de resultaten. Deze eerste resultaten zijn…

Lees meer