Het Nationaal Geluksonderzoek

Een derde van de Belgen is perfect gelukkig. Dat blijkt uit het Nationaal Geluksonderzoek dat professor Lieven Annemans (UGent), ondersteund door NN uitvoert. Nog tot maart 2019 worden de resultaten van dit grootschalige wetenschappelijk onderzoek geanalyseerd. Lees er hier alles over.

UGent en NN brengen Het Geluk van België in kaart

Iedereen wil graag een gezond en gelukkig leven. Maar wat is dat geluk nu eigenlijk? Veel geld hebben, een leuke job uitoefenen of genieten van het samenzijn met familie?

Geluksprofessor Lieven Annemans (UGent) en NN gingen op zoek naar wat de Belg gelukkig maakt met de leerstoel ‘Perspectieven op een gezond en gelukkig leven’.

De analyses van het Nationaal Geluksonderzoek lopen nog tot maart 2019. Telkens er nieuwe resultaten en inzichten beschikbaar zijn, vind je ze hier.

Professor Annemans over het belang van onderwijs en opvoeding

“Inspirerende leerkrachten hebben een grote invloed op ons geluk” De voorbije maanden leerden we dat een goede gezondheid, een stabiele financiële situatie en hechte vriendschappen ons geluk beïnvloeden. Nieuwe resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN tonen nu ook aan dat onze jeugdjaren een belangrijke impact hebben op…

Lees meer

Professor Annemans over het belang van onze sociale relaties

“Eenzaamheid bestrijden moet een prioriteit worden bij de komende verkiezingen” Hoe gelukkig is de Belg? Wat maakt of kraakt ons geluk? Dankzij het Nationaal Geluksonderzoek van UGent komen we dit jaar te weten wat ons gelukkig maakt, en hoe we (nog) gelukkiger kunnen worden. Geluksprofessor Lieven Annemans, titularis van de…

Lees meer

1 op 4 Belgen is ongelukkig in zijn relatie

Volgens het Nationaal Geluksonderzoek zijn goede sociale relaties cruciaal om eenzaamheid te doorbreken. Wie zich engageert in een vereniging, voor anderen zorgt of deelneemt aan culturele activiteiten heeft 44 procent meer kans om gelukkiger te zijn.Ook belangrijk voor een gelukkig leven: een goede partner en echte vrienden. Bijna een kwart…

Lees meer

Een derde van ons is gelukkig, maar het gaat bergaf met ons nationaal geluk.

Eén op de drie Belgen is perfect gelukkig, maar een kwart van ons is ongelukkig. Dat blijkt uit de eerste cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek. Nog opvallende resultaten? Geld maakt gelukkig, maar té veel geld niet. En de oudere generatie is het gelukkigst.

Lees meer