Het Nationaal Geluksonderzoek

Een derde van de Belgen is perfect gelukkig. Dat blijkt uit het Nationaal Geluksonderzoek dat professor Lieven Annemans (UGent), ondersteund door NN uitvoert. Nog tot maart 2019 worden de resultaten van dit grootschalige wetenschappelijk onderzoek geanalyseerd. Lees er hier alles over.

UGent en NN brengen Het Geluk van België in kaart

Iedereen wil graag een gezond en gelukkig leven. Maar wat is dat geluk nu eigenlijk? Veel geld hebben, een leuke job uitoefenen of genieten van het samenzijn met familie?

Geluksprofessor Lieven Annemans (UGent) en NN gingen op zoek naar wat de Belg gelukkig maakt met de leerstoel ‘Perspectieven op een gezond en gelukkig leven’.

De analyses van het Nationaal Geluksonderzoek lopen nog tot maart 2019. Telkens er nieuwe resultaten en inzichten beschikbaar zijn, vind je ze hier.

Professor Annemans en Jan Van Autreve over twee jaar Nationaal Geluksonderzoek

Samen met NN ging professor Lieven Annemans (UGent) op zoek naar wat de Belg gelukkig maakt. Benieuwd naar de finale resultaten? Professor Annemans en Jan Van Autreve, CEO van NN, blikken terug op twee jaar Nationaal Geluksonderzoek.

Lees meer

Professor Annemans over het verband tussen werk en geluk

“Werk heeft een aandeel van 18% in ons geluk” De voorbije maand leerden we uit het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN dat ons inkomen een belangrijke invloed heeft op ons geluk. De gemiddelde levenstevredenheid stijgt met het inkomen, maar daalt opnieuw bij de hoogste inkomens. Vandaag tonen nieuwe resultaten…

Lees meer

7 op 10 Belgen wil graag een hoger inkomen, maar bij de hoogste inkomens daalt het geluk

Maakt geld gelukkig? Het is een vraag die ieder van ons zich wel eens stelt, maar nooit écht beantwoord ziet. Uit de nieuwe resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek blijkt dat maar liefst 7 op 10 Belgen verlangt naar een hoger inkomen. En toch maakt dat voortdurend streven naar meer materiële…

Lees meer

Professor Annemans over het verband tussen geld en geluk

“Steeds meer willen werkt negatief” De voorbije maanden leerden we dat een goede gezondheid, hechte vriendschappen en een warme, stabiele jeugd ons geluk beïnvloeden. Nieuwe resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN tonen nu aan dat onze financiële situatie – zoals verwacht – een belangrijke impact heeft op…

Lees meer