Geluksblog: jouw portie geluk!

Geluk schuilt soms in een klein hoekje. De Geluksblog helpt jou in je zoektocht naar geluk. Life planner Cynthia Ghysels geeft tips over hoe je je geluk in eigen handen kan nemen. Laat je inspireren door onze artikels en voeg een gezonde portie geluk aan je leven toe.

Reality check na hoeragevoel: jongeren kruipen moeizaam uit het coronadal

Terwijl de geluksscore van de Belgen lichtjes verder stijgt, stijgen nu ook de positieve emoties voor het eerst. Alleen bij onze jongeren dalen die positieve gevoelens en dat is opmerkelijk: vorig jaar nog liet de jongste leeftijdsgroep de grootste geluksstijging noteren. Wat beroepsgroepen betreft, scoren zelfstandigen beter over de ganse…

Lees meer

Zelfstandigen: primus onder beroepsgroepen maar waakzaamheid is geboden

Zelfstandigen scoren opvallend beter dan andere beroepsgroepen op belangrijke welzijnsparameters. Onder meer wat positieve emoties, gemoedsrust en het leiden van een zinvol leven betreft, halen ze betere resultaten dan arbeiders, bedienden en ambtenaars. Dat blijkt uit de meest recente bevraging van het NN-UGent Nationaal Geluksonderzoek dat plaatsvond in december 2022….

Lees meer

Een derde van de Belgen is erg eenzaam

Eenzaamheid

Bijna een derde van de Belgen (32%) is erg eenzaam. Nog eens 36% is matig eenzaam. Dat blijkt uit een nieuw UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek dat in januari en februari werd afgenomen bij een representatieve steekproef van 1602 Belgen. Mensen op actieve leeftijd die door omstandigheden niet kunnen werken ervaren de…

Lees meer

Hoe oud ben jij echt? Doe de leeftijdstest!

De biologische leeftijd is het resultaat van de som van de kalenderleeftijd (die op basis van de geboortedatum wordt bepaald) en de levensstijlscore. ​De gemiddelde werkende Belg is 6.1 jaren ouder dan zijn of haar kalenderleeftijd. En dat vormt een probleem: we worden weliswaar gemiddeld ouder maar we riskeren gemiddeld een langere periode met ziekte te leven.

Lees meer