Professor dr. Lieven Annemans

Professor dr. Lieven Annemans is hoogleraar in de gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent. Met de huidige NN leerstoel ‘het Nationaal Geluksonderzoek’ wil Annemans een antwoord bieden op de vraag “Wat maakt de Belg gelukkig?”.

Het onderzoek vertrekt vanuit de verschillende levensdomeinen en bekijkt ook de persoonlijke kenmerken van de Belg waardoor een gedetailleerde geluksanalyse mogelijk is. Het geluksonderzoek is voor Annemans een nieuwe pijler in zijn wetenschappelijk curriculum dat de voorbije decennia hoofdzakelijk focuste op de link tussen economie en gezondheid.

Professor dr. Lieven Annemans was acht jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR). Van 2000 tot 2003 was hij kabinetsmedewerker bij Frank Vandenbroucke. In 2013 en 2017 werd professor Annemans bekroond tot Laureaat van de Francqui leerstoel. Annemans schreef de boeken De prijs van uw gezondheid (2014) en Je geld of je leven in de gezondheidszorg (2016). Hij is ook auteur van meer dan 250 internationale wetenschappelijke publicaties over gezondheidseconomie.