Naar een lang en gelukkig leven
UGent – NN Nationaal Geluksonderzoek

27 december 2021

Delen op

Dankzij de evoluties in de wetenschap leven we met z’n allen gemiddeld alsmaar langer, en dat op een gezonde manier. Daardoor blijven we langer fit en actief. Maar hoe blijven we net zo lang gelukkig? Wat kunnen we zelf doen om ons geluk op lange termijn te verzekeren?

Vanuit de overtuiging dat een lang leven pas waardevol is als het ook een gelukkig leven is, zoeken NN en UGent al sinds 2017, onder leiding van Prof. dr. Lieven Annemans, naar wat de Belg gelukkig maakt. Het 2-jaarlijkse bevolkingsonderzoek brengt inzichten en geeft handvaten om werk te maken van ons geluk. Als beleidsmakers, als werkgevers, maar ook als individu. Want geluk is deels maakbaar. 

Als levensverzekeraar hebben we concrete oplossingen in huis op vlak van bescherming (overlijden, invaliditeit) en pensioenen (tak23). Maar we kijken ook verder: naast je financieel welzijn hebben wij ook oog voor je mentaal en fysiek welzijn: de basisvoorwaarden voor een lang en gelukkig leven.

We gaan op zoek naar welzijnsinterventies die op korte en langere termijn een impact kunnen hebben op ons geluk. 

Op basis van de verzamelde inzichten bundelen we hands-on tips waarmee elk van ons vrijblijvend, individueel aan de slag kan.