Sabine trotseert de lockdown alleen 

29 mei 2020

Delen op

De lockdown alleen doorkomen is niet evident, dat blijkt ook uit de cijfers van het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek. Eenzaamheid geeft ons dubbel zoveel kans om ongelukkig te zijn en ook werkonzekerheid heeft een negatieve impact. Sabine (37), die alleen woont en als make-upartist haar agenda als maar leger zag worden, had het niet gemakkelijk, maar bij de pakken blijven zitten doet ze niet. 

Hoe ervaar jij de lockdown?

In het begin moest ik me enorm aanpassen. Ik was bang dat mijn dierbaren ziek zouden worden en maakte me zorgen om mijn job als make-upartist. Gelukkig heb ik een toffe vriendengroep en ben ik goed omringd, maar ‘s avonds ga je uiteindelijk alleen met je zorgen slapen. Als je alleen bent kan je er niet over ventileren. Ik was soms jaloers op gezinssituaties waar het wel gezellig was, maar na een tijdje realiseerde ik me ook dat elke situatie zo haar voor- en nadelen heeft.

Ondertussen heb ik mijn draai gevonden en is het echt met ups-and-downs. Soms heb ik goede dagen, dan poets ik mijn appartement, probeer ik op een veilige manier mensen uit mijn bubbel te zien. Er zijn daarentegen ook andere dagen, waarop ik me niet goed voel en bijna niemand zie.

Wat zijn momenteel je dagelijkse bezigheden?

In normale omstandigheden werk ik als make-upartist, copywriter, journaliste en content creator. Dat is heel wat, maar ik ben graag bezig. Toen mijn werk als make-upartist stilviel, wilde ik niet enkel klagen op sociale media, ik wilde iets doen. Al van bij de start van de lockdown startte ik met Corona Cosmétique, make-uptutorials voor mijn volgers. Zo blijf ik bezig met wat ik graag doe en doe ik iets zinvols. Het zorgt er ook voor dat ik zichtbaar blijf. Ik had de coronaperiode liever niet gehad, maar ik heb mezelf herontdekt en ik blijf bijleren, en dat is wel fijn.

Welke les heb jij geleerd?

Het is helemaal oké om jezelf slecht te voelen, maar wentel jezelf niet in zelfmedelijden en blijf jezelf ontwikkelen. Je zou nog wel iets positiefs uit deze lockdown kunnen halen.