Cindy Dandois: lerares, ’s avonds kooivechtster

4 mei 2018

Delen op

NN lanceert campagne rond het unieke geluksverhaal van échte Belgen

In de nieuwe mediacampagne worden zes échte mensen en wat hen als unieke individuen gelukkig maakt in de schijnwerpers gezet. De tv-spotjes laten telkens twee verschillende facetten van dezelfde persoon zien, omdat niemand in maar één vakje past. Een lerares die ‘s avonds kooivechter is, een dirigent die met stoomlocomotieven rondtoert, een veeboer die op zijn boerderij en platenzaak uitbaat… Zo ondersteunt de campagne de missie van NN om de meest persoonlijke verzekeraar van België te worden. De nieuwe slogan van het merk maakt deze ambitie ook meteen duidelijk: voor alles wat jou uniek maakt.

Ontdek hier de campagnevideo.

“De juiste balans maakt mij gelukkig”

Al van jongs af aan wilde ik lerares worden.

In mijn jeugd werd ik geconfronteerd met slechte leerkrachten. Maar ik kende ook leerkrachten die het beste uit mezelf haalden. Net zoals hen wil ik de wereld op mijn manier verbeteren. En als je de wereld wil verbeteren, begin dan bij jezelf.

Ik geef Frans en Engels in het secundair onderwijs. Mijn leerlingen zijn mijn grootste supporters. Zij volgen me op sociale media en steunen me door dik en dun. Ik merk zelfs dat ze trots zijn op mij.

Nadat ik mama werd, besloot ik om opnieuw aan mijn gezondheid te werken en kilo’s te verliezen. In de gym van mijn broer besloot ik Mixed Martial Arts te leren. Maar ik ben een competitiebeest: na vier maanden trainen begon ik aan mijn eerste gevecht.

Er zullen altijd mensen zijn die mijn sport niet begrijpen. Maar zij weten niet beter. MMA is zoals schaken. Kooivechten is niet zomaar beuken, het is een combinatie van tactiek en techniek. Het is een erg complete sport. Als kind was ik al een buitenbeentje. Dansen was niks voor mij, maar ik wilde net als mijn broer worstelen.

Als kind was ik al een buitenbeentje. Dansen was niks voor mij, maar ik wilde net als mijn broer worstelen.

 

Ik zal nooit rijk worden van mijn sport. Maar het is een passie. Mijn leven bestaat uit mijn werk, mijn sport en mijn kinderen. En die combinatie is echt niet gemakkelijk. Maar als je tot de wereldtop wil behoren, moet je opofferingen maken. Zelfs moest ik goed betaald worden door te vechten, dan zou ik nog les blijven geven. Ook dat is nog steeds een passie. Alleen zou ik halftime gaan werken om meer te kunnen investeren in mijn sport.

Mijn motto? Als je het kan dromen, kan je het doen. Dat streef ik ook na. En voor mensen die tevergeefs blijven zoeken naar geluk heb ik goeie raad: praat met God. Ik ben zelf erg gelovig. Maar ook dat brengt gemoedsrust: weten dat er altijd iemand voor je is.

 

Gelukkig zijn betekent voor mij gemoedsrust vinden

Mensen vergeten vaak te genieten van de kleine dingen. Ik vind het meeste rust door tijd door te brengen met mijn gezin, door gezond te blijven en geen financiële problemen te hebben. Om gelukkig te zijn heb je de juiste balans nodig in je leven. Ik leef niet voor de hoge pieken.

Sport maakt me gelukkig omdat ik daar talent in heb. Maar écht gelukkig zijn betekent naar de winkel te kunnen gaan en je geen zorgen te maken over wat er ’s avonds op tafel komt.

 

Bekijk de documentaire

Wil je meer weten over Cindy?
Klik op de foto hieronder en bekijk de documentaire op de campagnewebsite van NN.