Ga aan de slag met je financiële gemoedsrust!

18 juni 2020

Delen op

De Nationale Geluksonderzoeken (UGent-NN) van de afgelopen jaren toonden aan dat het ervaren van gemoedsrust en de financiële situatie een belangrijke impact hebben op het algemene geluksgevoel van de Belg. De Financiële Gemoedsrust Barometer van NN brengt beide elementen samen. Via een test kan je meten hoe het gesteld is met jouw financiële gemoedsrust!

Het meest recente UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek toonde aan dat er acht factoren zijn die we samen positief kunnen beïnvloeden om het gemiddelde geluk van de Belg te verhogen. Het ervaren van gemoedsrust staat met 20% op de eerste plaats, tevreden zijn met je financiële situatie op de tweede plaats met 17%.

Deze twee belangrijke gelukselementen bracht NN samen in de Financiële Gemoedsrust Barometer. Deze berekent je financiële gemoedsrustscore op basis van je angsten, je toekomstvisie, je kennis en welzijn. Je kan je eigen score vergelijken met die van de doorsnee Belg en krijgt daarnaast ook heel wat tips van experts om je score te verbeteren.

Al meer dan 2000 Belgen vulden de Barometer in

Samen behaalden zij een gemiddelde score van 60 op 100. We kunnen ze bestempelen als financiële tobbers, de Belg piekert nog wel maar de negatieve impact van hun financiële situatie op de rest van hun leven blijft beperkt.

Daarnaast heb je de financieel bezorgde, die heeft een lage financiële gemoedsrust, de financieel zelfverzekerde en de financieel zorgeloze, die laatste twee scoren beiden vrij tot zeer goed en kunnen hun financiële gemoedsrust vooral verbeteren door hun geldbeheer te optimaliseren en extra financiële kennis te verwerven.

Wil je weten hoe jij scoort? Doe de test hier.