Griet Deca, elke dag twee millimeter werkgeluk

16 oktober 2019

Delen op

“Als ik kan helpen zorgen dat medewerkers na hun werkshift naar huis gaan met hun mondhoeken twee millimeter omhoog, dan is mijn missie geslaagd en worden we allemaal wat (werk)gelukkiger.” Zegt Griet Deca, Chief Happiness in haar eigen zaak Tryangle. Op 15 oktober 2019 kon Griet Deca de award van de NN Gelukspersoonlijkheid van het jaar in de wacht slepen. 

Griet Deca“Dingen doen – getting shit done, daar draait het om.” En dus organiseert Griet elk jaar de Week van het Werkgeluk. “Om het belang van werkgeluk extra in de verf te zetten. Niet alleen als doel op zich, maar ook omdat het leidt tot min- der toxische, negatieve stress en burn- out. Wij zijn geen geneesheren, waarmee ik bedoel: we wachten liever niet tot een negatieve werksituatie zijn tol eist om dan remediërend op te treden. Werken aan welzijn op de werkvloer doe je het best preventief.”

Daarvoor trekken Griet en haar team (vijf vaste medewerkers en twintig free- lance trainers) de baan op – als het even kan met hun mobiele ballenbad, plezier gegarandeerd – om via teambuilding, training, coaching en re-integratie het verschil te maken. Griet: “We handelen niet in dure theorieën of modellen die mooi ogen op papier, maar geven con- crete oefeningen waarmee je aan de slag kunt en die meteen een effect hebben op het fysieke en mentale welzijn.”

Is de Chief Happiness zelf happy? “Voor ik met Tryangle van start ging, heb ik 17 jaar als bediende gewerkt. Na 15,5 jaar kwam ik op het punt waarop ik mijn energie aan het verliezen was en mij niet langer goed voelde in mijn vel. Ander- half jaar heb ik gezocht naar een nieuw doel – soms een moeilijk proces. Durfde ik wel mijn gouden kooi te verlaten? In de zomer van 2017 waagde ik de sprong in het onzekere en richtte samen met Kim Tryangle op. Het begin van een nieuw leerrijk en boeiend traject waar ik tot op vandaag geen spijt van heb.”

Wil je meer weten over de NN Geluksawards? Lees hier de krantenbijlage van Etion.