Happy Challenge 10: Druk af en toe op “pauze”

24 september 2018

Delen op


Zowel een goede mentale als fysieke gezondheid is belangrijk voor een gelukkig leven. Lifeplanner Cynthia Ghysels legt uit waarom het zo belangrijk is om voldoende rustpauzes in te lassen.

Hoe meer rust en ontspanning, hoe beter je je in je vel voelt. Ontspanning komt je mentale gezondheid ten goede, maar ook je lichaam heeft er baat bij. Voldoende slaap is sowieso essentieel. Wees daar consequent in en zorg voor een goed slaaphygiëne. Een vast avondritueel kan helpen om makkelijker de slaap te vatten.

Overdag pauzeren? Zet het op de agenda
Ga ook overdag op zoek naar kleine pauzemomenten. Ga 2 minuten naar buiten voor een frisse neus, lees een artikel in je favoriete magazine, plan een powernap van een kwartiertje …
Die geplande rustmomenten maken al een groot verschil en brengen wat rust in je hoofd.
Neem ook heel bewust tijd voor jezelf door dat op voorhand in te plannen. Iedereen heeft nood aan ‘me-time’, maar we slaan het te vaak over. Bepaal voor die me-time zo concreet mogelijk wat dat voor jou betekent, waar en hoe. Heb je nood aan stilte en rust? Of heb je fysieke activiteit nodig om je nieuwe energie te geven? Kies alleszins iets waarmee je de batterijen oplaadt zodat je er weer tegenaan kan.