Happy Challenge 15: meer veerkracht, minder sérieux

5 november 2018

Delen op


We hebben niet altijd vrede met onszelf en soms denken we dat ons leven geen doel heeft. Daar kunnen we aan werken. Gelukscoach Cynthia Ghysels vertelt hoe belangrijk het is om aan je veerkracht te werken. En dat moet niet altijd serieus zijn.

Veerkracht kweken
Iedereen heeft al eens tegenslagen, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Het verschil ligt in hoe je daar mee omgaat. Veerkracht betekent dat tegenslagen je niet permanent uit je lood slaan, maar dat je weer ‘terugveert’. Uit een moeilijke ervaring kan ook iets moois ontstaan, of er kan minstens een wijze levensles uit voortvloeien. Je kan eruit leren, en zo werk je aan je persoonlijkheid en word je veerkrachtiger. Aarzel ook niet om hulp te vragen als je die nodig hebt. Vrienden, familie of een professionele steun maken je weerbaarder.

Laat het kind in je los!
Veerkracht betekent ook: de dingen eens wat minder serieus nemen. Durf af en toe het kind in je los te laten en creëer momenten van geluk en plezier. Te vaak nemen we onszelf erg serieus en vergeten we dat er diep van binnen een kind in ons zit. Laat dat eens naar buiten komen. Wat maakte jou als kind blij? Het kan soms deugd doen om iets te doen zonder te denken of je daar wel een goed figuur mee slaat. Kies voor wat jou vrolijk maakt: huppelen met je dochter, een ritje op de carroussel, een verkleedpartij met je vriendinnen, dansen op muziek uit je jeugd … Het biedt proactief tegenwicht voor mindere momenten. Zo leg je meer vreugde en plezier in de schaal van je levensbalans.