Happy Challenge 17: word weer fan!

16 november 2018

Delen op


Het lijkt iets dat onlosmakelijk verbonden is met ‘jong zijn’: hevig fan zijn van een band, geen optreden willen missen, de opwinding als er een nieuwe plaat uitkomt… Waarom zouden we dat verliezen als we ouder zijn? Een dosis gezonde idolatrie voelt goed, maakt gelukkig en geeft je massa’s energie!

Fan zijn is gezond
Weet je nog hoe het voelt om écht fan te zijn van een groep of muzikant? Probeer dat gevoel terug op te wekken. Luister eens naar die ene band waar je zo verzot op was en laat je weer meevoeren naar je jeugd. Wedden dat je de emoties van toen makkelijk weer kan herbeleven? Het is een gevoel dat zelfs wat te vergelijken is met verliefdheid. Het verlangen naar een optreden, dat ene liedje dat maar in je hoofd blijft hangen, en ja, ook de nieuwsgierigheid naar de persoon achter de muzikant. Laat dus even de puber weer in je los en ontdek hoe je de dingen anders gaat waarnemen als je weer een diehard fan durft te zijn.

Fan zijn is sociaal
Naast dat fijne gevoel kan hernieuwde idolatrie je ook op andere vlakken weer energie geven. Fan zijn heeft namelijk ook een sociaal luik, want meestal is er een hele community opgebouwd van fans rond een band. Het is fijn om samen met andere fans je ervaringen te delen en nieuwe vrienden te maken. Bovendien kan het je ook helpen om nieuwe muziek te leren kennen of iets heel anders te ontdekken. Wie weet geeft het je wel weer energie om meer te gaan lezen, of ontdek je een passie voor concertfotografie… Alleszins krijgt ook je sociaal leven een boost. De gelukstip van deze week luidt met andere woorden onomwonden: haal de groupie in jezelf weer naar boven, en geniet ervan!