Happy challenge 18: creëer je eigen happy hack

23 november 2018

Delen op


Een vaak gehoord advies is dat je dingen moet doen waar je blij van wordt, maar dat kan als een moeilijke opdracht overkomen. Nochtans hoef je niet per se op zoek naar grootse acties of overweldigende passie. Niets mooier dan tevreden zijn met alledaags geluk. Kleine, makkelijk toe te passen happy hacks maken bovendien dat je toch een sprankel in je dag brengt! Enkele tips om jouw happy hacks te creëren.

De geur van vakantie
Geur is heel sterk gelinkt aan herinneringen. Een flard van een geur kan meteen weer een hele sfeer oproepen op een heel krachtige manier. Probeer het daarom eens bewust op te zoeken. Denk aan fijne herinneringen en probeer je voor te stellen welke geur daarbij hoorde. Ga bijvoorbeeld bewust eens in je kinderboeken snuffelen (letterlijk) of zoek het parfum van je moeder op.
Je kan het ook in de omgekeerde richting laten werken en fijne herinneringen of associaties kweken. Kies bijvoorbeeld een douchegel met een bijzonder geurtje die je enkel op vakantie gebruikt, of spray een specifiek parfum als je uitgaat met je lief. Op die manier creëer je als vanzelf happy moments, die je makkelijk weer oproept met die specifieke geur.

Miniritueeltjes
Ook los van fijne herinneringen kan je happy hacks installeren, door kleine tradities of ritueeltjes te installeren die je koestert. Dat kan gaan om een verwennerij voor jezelf op je verjaardag, bijvoorbeeld een luxueuze lipstick, of de traditie om in het weekend als eerste op te staan en tijd te maken voor een heerlijke espresso met vers gemalen boontjes. Doe dat bewust en geniet er met volle teugen van. Doorheen de jaren zal die kleine happy hack meer en meer waarde krijgen. Zo voeg je kleine dingen toe in je dagdagelijkse leven om naar uit te kijken en van te genieten.