Happy Challenge 21: geef eens iets anders dan dure cadeaus

12 december 2018

Delen op

Met geld koop je geen geluk. Dat geldt ook voor dure cadeaus. Een luxueus geschenkje is misschien leuk voor even, maar het blijft niet bijzonder lang duren. Het ‘hebben’ op zich maakt immers niet gelukkig. Ga dit jaar daarom eens op zoek naar een andere vorm van cadeaus geven. Wij geven je alvast een paar mogelijkheden om dit jaar een echt waardevol cadeautje te geven.

5 alternatieven voor het traditionele kerstcadeau:

1. Een uitje of een ervaring

Geef eens een ervaring cadeau in plaats van een materieel iets. Koop tickets voor een leuk concert om met je lief naartoe te gaan, reserveer een tafel in een chic restaurant, of organiseer gewoon een picknick voor een goede vriendin… Herinneringen blijven een leven lang, terwijl een object al snel aan waarde verliest. Het vraagt misschien iets meer verbeeldingskracht om een tof uitje cadeau te doen, maar de beloning is groot!

2. Een ‘dienst’ als cadeau

We willen zoveel doen, maar er is zo weinig tijd… Daarom is het veel kostbaarder om gewoon eens wat hulp cadeau te doen. Een paar ideeën: geef een bon om een avondje te babysitten aan jonge ouders, stel voor om een dag te komen helpen bij vrienden die midden in een verbouwing zitten, of doe een homemade diner cadeau aan drukbezette vrienden. Ze zullen blij verrast zijn!

3. Iets zelfgemaakt

Niets zo uniek als een zelfgemaakt cadeautje. Ben je echt geen creatieveling? Steun dan een lokale ontwerper door iets handgemaakts te shoppen, of ga voor een zelfgemaakt gerecht. Een heerlijke taart of een winterse ovenschotel worden ongetwijfeld ook geapprecieerd.

4. Luxelekkernijen

Dure snoepjes, die overheerlijke biologische thee, luxe-chocola… Het zijn van die typische dingen die je nooit voor jezelf zal kopen, maar die wel geweldig zijn om cadeau te krijgen! Ken je de smaak van de ontvanger een beetje? Dan zal het hem/haar vast veel plezier doen om iets speciaals of lekkers te krijgen! Stel een mooi pakket samen bij je lokale specialiteitenwinkel, of ga eens kijken bij de biowinkel om de hoek. Dit soort cadeautjes zijn het leukst als het een uniek product is dat je niet in de gewone supermarkt vindt natuurlijk.

5. Geef iets een tweede leven

Iets tweedehands cadeau doen, is voor velen wat taboe. Nochtans is het een duurzaam, origineel en budgetvriendelijk idee. Je zal versteld staan van wat voor leuks er te vinden is op tweedehandssites of kringloopwinkels.