Kathleen: begeleidster in het buitengewoon onderwijs en muziekliefhebber

24 juli 2018

Delen op

NN plaatst het geluk van de Belgen in de schijnwerpers.

In een nieuwe campagne focust NN op het leven van echte mensen en hun visie op geluk. Tv-spots maken duidelijk hoe elk van hen op zijn of haar eigen manier een gelukkig leven leidt. Zo ondersteunt deze campagne de missie van NN: de meest persoonlijke verzekeraar van België worden. De nieuwe slogan van NN maakt die ambitie meteen duidelijk: voor alles wat jou uniek maakt.

Kathleen Luyckx (36) wordt intens gelukkig van muziek maken en warme momenten met vrienden en familie

Muziek is voor mij een tweede taal. Je kan dingen vertellen zonder ook echt te moeten praten. Het vertaalt moeiteloos emoties die geen woorden kunnen bevatten.

Van kleins af ging ik al fluitend naar de muziekschool om er, net zoals mijn bompa en nonkel, trompet te leren spelen. Dat instrument heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. Het is mijn grote droom om op een dag de beroemde trompetsolo ‘Il Silenzio’ voor mijn vader te spelen. Maar ik moet nog veel oefenen (lacht).

Geluk zit voor mij heel vaak in kleine dingen, zoals onverwachte bezoekjes van vrienden of fijne momenten met familie. Ik kan ook echt genieten van nieuwe dingen te leren en te creëren. Echt intens gelukkig word ik vooral van de mensen rondom mij gelukkig te zien en hen hun dromen te zien vervullen. En natuurlijk ook van mijn partner na lang gemis terug in mijn armen te mogen sluiten.

Het geheim voor een gelukkig leven? Ik denk dat je met een positieve ingesteldheid al een heel eind komt. Ik werk in het dagelijkse leven met mensen met een beperking. Als je ziet welke struikelblokken zij elke dag moeten trotseren, relativeer je je eigen zorgen een stuk makkelijker.

Er bestaan duizend en een visies op geluk. Wat maakt jou gelukkig?
Ontdek hoe gelukkig jij bent en wat vandaag jouw geluk bepaalt met de Geluk-O-Meter test.

Doe de test!