Kleine gelukjes in tijden van corona

7 april 2020

Delen op

In de tuin in een hangmat

Het geluk vinden in moeilijke periodes zoals deze, het is een uitdaging. Daarom willen we je een handje helpen. In het verleden lijstten we al heel wat happy challenges op die jouw geluk op peil houden. Het was life planner Cynthia die ze mee hielp op te stellen. Een aantal van de challenges zijn perfect te volbrengen in tijden van quarantaine. We geven jou een overzicht:

Start je dag met een goed gevoel.

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar controleer om te beginnen met welk gevoel je bent opgestaan. Bij een negatieve uitkomst is de kans groot dat je die stemming de hele dag met je meeneemt, wat frustraties bij jezelf en je huisgenoten teweeg kan brengen. Hoe maak je er dan een goede dag van? Er zijn tientallen mogelijkheden, Cynthia lijst er enkele op:

  • Zet je lievelingsmuziek op.
  • Genieten van je ontbijt, nippend van de eerste koffie.
  • Doe iets voor jezelf: sport, mediteer, ga de natuur in.
  • Ruim je leefruimte wat op, zodat het aangenaam is.
  • Maak een lijstje van wat je vandaag wil doen.

Doen, doet goed.

Blijf niet bij de pakken zitten en verwezenlijk iets op een dag, dat geeft je energie. Je moet niet meteen je hele to do-lijst afwerken, start met drie dingen uit je lijst om het jezelf makkelijker te maken. Wie extra motivatie nodig heeft, kan beginnen met de leukste taken. Wanneer je voelt dat je jezelf nuttig maakt, krijg je vanzelf de smaak te pakken om nog meer te doen. Na enkele dagen zal je heel wat gerealiseerd hebben.

Start met de lenteschoonmaak

Misschien zie je er anders tegenop? Maar nu kan je het beschouwen als een moment om aan je fitheid te werken, want er zit heel wat fysieke beweging in poetsen. Als je bovendien al lang van plan was om een lenteschoonmaak te doen maar jezelf er niet toe aan kon zetten, heeft Cynthia ook de volgende tips:

  • Probeer niet alles in één keer te doen, pak ruimte per ruimte aan, kast per kast.
  • Ontdoe je van alle overtolligheden en houd alleen de dingen die je vreugde geven.
  • Gooi niet alles weg, verkoop je spullen of maak er iemand anders blij mee.
  • Denk niet te veel na, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.
  • Maak het opruimen leuk en gezellig, doe het samen met je huisgenoten of je gezin.

Geniet thuis zoals je op vakantie zou doen.

Maak geen te strakke planning en bouw bewust tijd in om te ontspannen. Rol je yogamatje uit en doe de zonnegroet. Loop met je blote voeten even in het gras, van dauwtrappen krijg je instant een goed gevoel. Ga wandelen en neem de omgeving helemaal in je op door naar de bomen te kijken, de wind op je gezicht te voelen, aan bloemen te ruiken, de vogels te horen. Loop je gebruikelijke route misschien eens in de andere richting en ontdek dat er nog zoveel is dat je eerder niet gezien hebt. Zet bij mooi weer je strandstoel buiten en voel de warmte van de zonnestralen op je gezicht. Speel met je kinderen en trap een balletje of spring met hen op de trampoline. Maak eventueel eens zelf geen eten, maar laat iets brengen wat je echt lekker vindt en dek de tafel alsof je bezoek verwacht. Zet je tv of gsm een paar uren uit en ga lekker zitten om de boeken te lezen die je al zo lang wilde lezen of de spelletjes te spelen die je al heel lang niet meer gespeeld hebt. Gegarandeerd maak je er dan een mooie dag van. 

Wil je meer inspiratie? Bekijk zeker ook eens onze Happy Challenges, die ook in tijden van quarantaine nog steeds relevant zijn:

Pak je administratie aan