Marvin: opvoeder en gemotiveerde sporter

16 juli 2018

Delen op

NN plaatst het geluk van de Belgen in de schijnwerpers.

In een nieuwe campagne focust NN op het leven van echte mensen en hun visie op geluk. Tv-spots maken duidelijk hoe elk van hen op zijn of haar eigen manier een gelukkig leven leidt. Zo ondersteunt deze campagne de missie van NN: de meest persoonlijke verzekeraar van België worden. De nieuwe slogan van NN maakt die ambitie meteen duidelijk: voor alles wat jou uniek maakt.

Marvin Ngirabakunzi (32) voelt zich goed in zijn vel door dagelijks te lopen

Het is sinds enkele maanden een ritueel: elke ochtend loop ik vijf kilometer voordat ik ga werken. Ik ben altijd vrij sportief geweest en ging regelmatig sporten, maar heb een sombere periode gekend. Bijna een jaar lang ben ik volledig gestopt met sporten. Ik voelde me toen niet goed in mijn vel, ik was ongelukkig, prikkelbaar. Ik ging veel uit, kroop laat in bed, sliep slecht…

Toen kwam ik tot het besef dat ik het sporten miste. Ik weet niet waarom ik niet meer gemotiveerd was om te sporten, maar ik weet dat ik in die periode de weg kwijt was. Ik denk niet dat het tijdsgebrek was: dat wordt vaak gezegd, maar volgens mij zoeken mensen vooral een excuus. Je kunt altijd tijd vinden voor dingen die je graag doet. Dus heb ik beslist mijn leven om te gooien en alle dagen te gaan lopen.

Sporten biedt het voordeel dat het je meteen een goed gevoel geeft, een gevoel dat veel sporters kennen. Maar genieten van de kleine dingen van het leven is op zich niet voldoende om een gelukkiger leven te leiden. Voor mezelf heeft dagelijks sporten op de lange termijn ervoor gezorgd dat ik me beter in mijn vel voelde. En dat heeft mijn geluk beïnvloed.

Tijdens het lopen kan ik beter nadenken. Toen ik begon te lopen, ben ik tegelijk gestopt met roken. En de effecten daarvan lieten niet op zich wachten: ik viel af en sliep beter, want ik had overdag meer energie verbruikt. Ik heb nu meer zelfvertrouwen. Ook mijn relaties met anderen zijn verbeterd. Ik werk efficiënter en heb betere relaties met mijn collega’s. Ik voel me fysiek en mentaal sterker.

Beter slapen en meer energie zijn voor mij als opvoeder heel belangrijk. Je moet echt in goede conditie zijn om met kinderen te werken. Als ik vandaag naar mezelf in de spiegel kijk, zie ik niet meer dezelfde persoon. Dat motiveert me om gezond te blijven leven, naast de positieve reacties van mijn omgeving.

Mijn beslissing om te gaan lopen, heeft mijn dagelijkse leven en mijn kijk op het leven veranderd. Wat me gelukkig maakt, is eenvoudig: de kleine dingen des levens. Ik ben vooral een levensgenieter. Ik hou van muziek en breng graag tijd door met familie en vrienden. Daardoor ben ik in balans. Ook sport speelt een cruciale rol in mijn geluk. Ik weet nu dat ik echt niet zonder kan.

Er bestaan duizend en een visies op geluk. Wat maakt jou gelukkig?
Ontdek hoe gelukkig jij bent en wat vandaag jouw geluk bepaalt met de Geluk-O-Meter test.

Doe de test!