Met deze tips beweeg je meer op het werk

31 mei 2018

Delen op

We bewegen te weinig, en daar is onze job vaak het excuus voor. Maar wat als je ook tijdens het werk wat oefeningen kan doen? Met deze tips blijf je in beweging, ook tijdens het werk. En dat levert niet alleen een betere conditie op, ook je productiviteit zal er bij varen.

 
Vergader al wandelend
Vergaderen kan saai zijn, en al zeker wanneer je met tien in een duffe meeting room zit. Hou daarom wandelmeetings! Je hersenen functioneren beter wanneer je beweegt en de meeting zal veel aangenamer verlopen. En zolang de vergadering niet achter de rug is, blijf je wandelen. Zo worden meetings van 2 uur lang voor één keer toch plezant en gezond… Geen meetings gepland? Nodig enkele collega’s uit om tijdens de lunchpauze in de omgeving te wandelen.

Kies voor persoonlijk contact
Krijg jij het ook op je heupen van die collega die je belt of mailt terwijl je gewoon 50 meter verderop zit? Geef zelf het goede voorbeeld. Wil je iets melden of vragen bij een collega? Stap er dan op af. In deze digitale tijd vergeten we vaak dat een persoonlijk babbeltje nog steeds de makkelijkste en beste manier is om te communiceren.

Sport terwijl je wacht
Je staat helemaal alleen te wachten aan het kopieerapparaat. Tijd voor stiekeme fitnessoefeningen! Squats, jumping jacks en lunges zijn de perfecte sportoefeningen tijdens het wachten. En kijkt een toevallige passant even raar op? Motiveer hem of haar dan gewoon om even mee te doen!

Dans!
Dansen is de beste manier om te bewegen en je hoofd leeg te maken. Uiteraard is je kantoor geen discotheek, maar misschien steek je de collega’s wel aan met je enthousiasme… Kies elke dag een leuk nummer en gooi die benen en armen enkele minuten los. Blijven je collega’s je toch maar vreemd aanstaren? Trek je dan even terug op een rustig plekje en zet je koptelefoon op. Misschien is dansen zelfs nog leuker wanneer niemand het ziet!

Koop een stappenteller
Een stappenteller is heus niet alleen bedoeld voor fitnessbeesten. Ook jij kan er wel bij varen. Gooi die stapenteller om je pols en stel jezelf een dagelijks streefdoel in. Voor je het weet doe je nog gauw die extra trappen omdat je stappenteller aangeeft dat je nog wat extra moet bewegen. De perfecte coach om je pols.

Zet de competitie in
Een beetje gezonde strijd op het werk kan nooit kwaad. Daag je collega’s uit voor leuke wedstrijdjes. Wie op het einde van de week het minst gestapt heeft, trakteert tijdens de afterwork. Wedden dat iedereen plots door de wandelgangen holt?

Parkeer wat verderop
Niet iedereen heeft de luxe om met de fiets naar het werk te komen. Maar je auto hoeft geen excuus te zijn om niet te bewegen. Laat die ondergrondse bedrijfsparking links liggen en parkeer even verderop. Zo wandel je elke ochtend een kwartiertje voor je begint te werken. En ’s avonds is dat kwartiertje het ideale moment om je hoofd vrij te maken.

Skip de lift
Niets beter voor de conditie dan de trap nemen. Mensen nemen op het werk vaak de lift, om zich dan ’s avonds in de fitness op zo’n afgrijselijk trappentoestel af te beulen. Hou de lift vrij voor wie het écht nodig heeft en kies voor de trap!

 

Meer tips om jezelf in beweging te krijgen op het werk?
Lees dan nu het Gezonderboek!

Benieuwd hoe oud je lichaam echt is?
Ben je zelf benieuwd naar de biologische leeftijd van je lichaam en het verschil met je kalenderleeftijd?
Dankzij de Leeftijdsmeter kom je te weten hoe gezond je vandaag bezig bent.