Cath Luyten, Geluksambassadeur

Met een gelukscore van 80 procent scoort Cath Luyten een pak hoger dan de gemiddelde Belg. Cath staat niet alleen zélf gelukkig in het leven. Ze houdt ervan met haar positiviteit ook anderen te enthousiasmeren. Zo zal je haar niet vaak zonder lach voor de camera zien. Een lach die aanstekelijk werkt en kijkend Vlaanderen spontaan gelukkig maakt.

NN zag in Cath Luyten dan ook de perfecte Geluksambassadeur die Belgen het komende jaar zal aanmoedigen aan de slag te gaan met hun eigen geluk. Zo zal Cath onder meer te zien zijn in een mini reeks op www.gelukkigebelgen.be waarin ze op zoek gaat naar de kleine dingen des levens die haar gelukkig maken.

Cath Luyten over haar nieuwe rol als Geluksambassadeur: ‘Het leven is geen ponykamp’ zei Bouba ooit. Wel, Bouba heeft gelijk. Tegenslagen zullen er altijd zijn. Daarom kan geluk voor mij nooit een doel op zich zijn. Ik geloof wél in de kracht van positiviteit. Voor mij is gelukkig zijn dan ook een denk- en levenswijze. ‘Optimism is a moral duty’ zegt mijn papa altijd. Het gaat over zoveel mogelijk met een positieve blik naar de wereld te kijken. Toegegeven, niet altijd eenvoudig. Maar het loont wél! Bovendien werkt positiviteit aanstekelijk. Ik ben dan ook zeer gelukkig dat ik als NN-Geluksambassadeur Belgen mag aanmoedigen hun positieve bril op te zetten!’

Voor mij is gelukkig zijn dan ook een denk- en levenswijze. ‘Optimism is a moral duty’ zegt mijn papa altijd. Het gaat over zoveel mogelijk met een positieve blik naar de wereld te kijken. Toegegeven, niet altijd eenvoudig. Maar het loont wél!