Philippe: platenhandelaar op de boerderij

14 mei 2018

Delen op

Door mijn twee passies te combineren, voel ik me gelukkig en vol leven

NN lanceert campagne rond het unieke geluksverhaal van échte Belgen

In de nieuwe mediacampagne worden zes échte mensen en wat hen als unieke individuen gelukkig maakt in de schijnwerpers gezet. De tv-spotjes laten telkens twee verschillende facetten van dezelfde persoon zien, omdat niemand in maar één vakje past. Een lerares die ‘s avonds kooivechter is, een dirigent die met stoomlocomotieven rondtoert, een veeboer die op zijn boerderij en platenzaak uitbaat… Zo ondersteunt de campagne de missie van NN om de meest persoonlijke verzekeraar van België te worden. De nieuwe slogan van het merk maakt deze ambitie ook meteen duidelijk: voor alles wat jou uniek maakt.

Ontdek hier de campagnevideo.

Als enig kind was mijn pad al helemaal voor mij uitgestippeld en was het een logische keuze dat ik de boerderij van mijn ouders zou overnemen. Tegelijkertijd is muziek altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Mijn moeder vertelde me voortdurend dat ze zich arm kocht aan batterijen om mijn draagbare radio’s van stroom te voorzien.

Muziek is voor mij elke dag aanwezig en heeft me ook geholpen om de moeilijkste momenten uit mijn leven te doorstaan. Al van toen ik jong was kocht ik cd’s en vinylplaten. Ik werkte ook een tijdje in een platenzaak. Mijn toenmalige baas wou zelfs dat ik zijn bedrijf overnam. Een kans die ik niet zomaar wou laten voorbijgaan, maar uiteindelijk slaagde dat project toch niet en besloot ik om mijn eigen winkel te beginnen.

Toen ik klein was, kon je mij vinden op de boerderij door het geluid van de muziek te volgen.

 

Door mijn winkel op mijn boerderij open te houden, ben ik erin geslaagd om mijn twee passies perfect combineren. Het zijn twee verschillende werelden die mijn leven in balans brengen. Landbouwer is een mooi beroep, maar het brengt veel uitdagingen met zich mee. Dankzij mijn muziek kan ik af en toe ontsnappen en contact leggen met mensen die zich niet in hetzelfde milieu bevinden als ik. En dat doet deugd! Sommige klanten komen naar mijn winkel met het hele gezin. Ze genieten van het feit dat ze hun uitstapje om cd’s te kopen kunnen koppelen aan een bezoekje bij de dieren. De atypische combinatie van deze twee activiteiten, zorgt er ook voor dat er eens met een andere blik naar het landbouwmilieu kan gekeken worden en dat ik met mijn klanten kan praten over mijn wereld.

 

Gelukkig zijn betekent voor mij de juiste balans vinden

Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om twee activiteiten tegelijkertijd uit te voeren, ook al zijn het echte passies. Je moet er tijd in investeren en toegevingen doen. En toch zou ik niet tussen mijn twee passies willen kiezen. Het is de moeite waard om je dromen na te jagen. Dus wees niet bang om eraan te beginnen! Als je een passie hebt, is het belangrijk om die te benoemen en verder te verkennen. Door mijn twee passies te combineren, voel ik me gelukkig en vol leven. Ik zou niet dezelfde voldoening voelen als ik een keuze moest maken tussen mijn twee zaken. Natuurlijk is geld belangrijk en blijft het een zorg, maar soms moet je een sprong durven wagen voor een leven dat bij je past en je gelukkig maakt.

 

Bekijk de documentaire

Wil je meer weten over Philippe?
Klik op de foto hieronder en bekijk de documentaire op de campagnewebsite van NN.