De coronacrisis geeft het geluk van de Belg een deuk, maar creëert vooral solidariteit

29 mei 2020 – In deze uitzonderlijke omstandigheden publiceren UGent en levensverzekeraar NN de nieuwe resultaten van het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek. Dit jaar wordt er dieper ingegaan op de impact van de coronacrisis op ons Nationaal Geluk. Duizenden Belgen werden bevraagd voor en na de uitbraak van de crisis.

De Belg was goed bezig. Ons Nationaal Geluk kende een significante stijging in vergelijking met 2018, maar de uitbraak van COVID-19 zorgde jammer genoeg voor een daling. Het onderzoek maakt duidelijk welke basiselementen van ons Nationaal Geluk onder druk komen te staan in deze periode van crisis. En wat blijkt? We voelen ons angstiger, zijn minder tevreden met onze sociale relaties en zijn minder tevreden over ons werk.

Maar er is ook goed nieuws. Deze onzekere tijden zorgen ervoor dat we ons meer betrokken voelen en aandachtiger zijn voor andere dierbaren en kwetsbare groepen in de samenleving. We leven de veiligheidsmaatregelen na uit solidariteit, en streven naar een grotere gemeenschapszin.

Om het hoofd te kunnen bieden aan de negatieve gevolgen en tegelijkertijd de positieve effecten die gepaard gaan met de crisis te omarmen, stelden NN en UGent tot slot een aantal concrete aanbevelingen op.

Meer weten? Lees hier het volledige persdossier.

Inspiration

Niets gevonden