Sandrine Corman loopt zich gelukkig

12 oktober 2018

Delen op


Een gezond lichaam is een belangrijke sleutel tot geluk. Maar dagelijks een portie beweging in onze agenda fietsen blijkt niet altijd even makkelijk. Sandrine Corman vertel ons hoe het haar wel lukt. Hoewel de agenda van de radio- en televisiepresentatrice immer goedgevuld is, wil ze graag volgend jaar de 20 km van Brussel lopen. Want lopen maakt haar intens gelukkig!

Vanwaar komen die sportieve ambities?

Sandrine: “Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Mijn man Michel Bouhoulle is professioneel tenniscoach en samen doen we regelmatig sportieve activiteiten met de kinderen. Met een drukke planning is het niet altijd gemakkelijk om tijd en energie te vinden om regelmatig aan sport te doen. Maar eens ik begonnen ben, voel ik me fantastisch!”

Jij bent sinds kort ook ambassadrice van de NN Running Club. Wat betekent dat voor jou?

Sandrine: “Ik vind het geweldig om mensen aan te moedigen om meer te bewegen, want een gezonde mens is een gelukkige mens. De NN Running Club is echter veel meer dan een loopclub alleen. Welke sport je ook beoefent, je vindt sowieso een uitdaging die past bij de sport die jij het liefste doet. Of je nu dagelijks met de fiets naar het werk gaat. Of in het weekend graag lange wandelingen maakt. Elke verbrande kilocalorie wordt beloond met punten die je kan omruilen voor een nieuwe sportoutfit, een boek vol gezonde recepten of een ticket voor een sportevent. Een ideaal duwtje in de rug om toch die sportschoenen aan te trekken. ”

Waarom loop jij?

Sandrine: “Lopen helpt mij te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Het is een deugddoend moment voor mezelf waar ik ten volle van geniet. Heerlijke me-time! En ik kan het ook gemakkelijk in mijn agenda inplannen. Wanneer ik een vrij momentje heb, trek ik mijn loopschoenen aan want ik weet dat de voldoening na mijn looptocht mij tonnen energie voor de rest van de dag geeft en mijn humeur de hoogte in gaat.”

Welke tips heb je voor mensen die willen beginnen sporten?

Sandrine: “Als je lang geen sport hebt gedaan, is het belangrijk om rustig op te bouwen om blessures te vermijden. Het kan in dat geval beter zijn om regelmatig te wandelen of om aan een rustig tempo te fietsen en zo stilaan conditie op te bouwen. En je moet goed beseffen dat alle begin moeilijk is. Toen ik begon te lopen was ik binnen de kortste tijd uitgeput en buiten adem. Maar door regelmatig te trainen en rustig op te bouwen word je vanzelf beter en sterker.”

Hoe komen we sportief de winter door?

Sandrine: “Het moeilijkste aan sporten zijn vaak de drempels om er aan te beginnen. Nu de dagen korten en het stilaan kouder wordt, worden sportieve voornemens gemakkelijker aan de kant geschoven. Natuurlijk zou ik soms ook liever onder mijn dekentje in de zetel blijven zitten, maar dan denk ik aan de voldoening die ik na de inspanning ga hebben. Eens ik aan het lopen ben voel ik me intens gelukkig en krijg ik ongelooflijk veel nieuwe energie. Daarom wil ik graag andere mensen motiveren om hetzelfde te doen: trek je loopschoenen aan en begin gewoon. Eens je voorbij die eerste en moeilijkste uitdaging bent, zal je merken dat je je alleen maar beter gaat voelen.”