Sarah: lerares, haarstyliste, grimeur, grafrestaurateur

23 mei 2018

Delen op

NN lanceert campagne rond het unieke geluksverhaal van échte Belgen

In de nieuwe mediacampagne worden zes échte mensen en wat hen als unieke individuen gelukkig maakt in de schijnwerpers gezet. De tv-spotjes laten telkens twee verschillende facetten van dezelfde persoon zien, omdat niemand in maar één vakje past. Een lerares die ‘s avonds kooivechter is, een dirigent die met stoomlocomotieven rondtoert, een veeboer die op zijn boerderij en platenzaak uitbaat… Zo ondersteunt de campagne de missie van NN om de meest persoonlijke verzekeraar van België te worden. De nieuwe slogan van het merk maakt deze ambitie ook meteen duidelijk: voor alles wat jou uniek maakt.

Ontdek hier de campagnevideo.

Ik ben een creatieve duizendpoot. In mijn dagelijks leven sta ik voor de klas in een vakschool. Een plezante job, maar best ook wel vermoeiend. Daarom heb ik het nodig om mezelf te kunnen uitleven in een andere passie. Ik doe alles wat ik leuk vind. Zo ben ik retro-haarstyliste, grimeur, organiseer ik workshops in mijn creatief atelier en restaureer ik grafzerken. Dat is geen kwestie van zeven stielen en acht ongelukken, maar ik doe gewoon alles waar ik enthousiast van word. Mijn job in het onderwijs biedt me de ruimte om al die hobby’s te kunnen combineren.

Eigenlijk schilder ik letters opnieuw in op graven. Op heel oude grafzerken is de inbedding van letters niet meer diep genoeg. Dan frees ik die opnieuw in. Het vergt heel wat concentratie, maar net dat is het leuke eraan. Ik zie het als een soort van mindfulness. Mijn passie ontstond heel natuurlijk. Ik begon met het restaureren van enkele graven van familieleden. Anderen zagen me bezig en vroegen of ik dat ook voor hen kon doen. Zo ging de bal aan het rollen en het werd al gauw een echt bijberoep.

Na een drukke periode mezelf kunnen focussen op een grafzerk: zalig.

 

Graven restaureren zorgt voor rust in mijn hoofd. Je werkt in stilte in de natuur. En je komt op prachtige plekken in Vlaanderen en zelfs in Nederland. Ik heb al mooie monumenten mogen restaureren, zoals eeuwenoude adellijke familiegraven. Maar ik vind ook schoonheid in eenvoudige grafzerken. Achter elk stuk zit een verhaal. Mensen roepen mijn hulp in uit liefde voor een overleden dierbare. Ik vind dat schoon.

Ik kan me ook volop uitleven als haarstylist en grimeur. Wat mij het meest gelukkig maakt, is mensen of dingen mooi maken. Daar haal ik enorm veel voldoening uit. En ik word gelukkig door andere mensen gelukkig te maken. Als het dan toch eens wat minder gaat, neem ik een goed bad en trakteer ik mezelf eens op een uitstapje naar de bioscoop. Maar over het algemeen voel ik me wel echt gelukkig. Ik doe alles wat ik graag doe.

Mijn gelukstip: doe vooral wat je graag doet

Als het leven al eens tegen zit kan je in een zwart gat vallen. Maar neem dan de tijd voor jezelf, verzin je eigen projectjes en zet jezelf een doel. Voor je het weet ben je daar mee bezig en niet meer met de zaken die je ongelukkig maken. Wacht niet tot je zestigste om te doen waar je van droomt.

 

Bekijk de documentaire

Wil je meer weten over Sarah?
Klik op de foto hieronder en bekijk de documentaire op de campagnewebsite van NN.