Acht tips voor échte quality time

7 maart 2018

Delen op

Van een goed contact met familie en vrienden word je gelukkig. Maar tegenwoordig is het wel vaker te druk om nog eens af te spreken. Als je dan uiteindelijk samen komt, is het erg belangrijk om de verloren tijd in te halen. Deze handige tips en life hacks wijzen je de weg naar een beter én frequenter contact met vrienden en familie, ook tijdens de drukke momenten in je leven.

Rij samen naar het werk

Carpoolen wordt vaak gezien als een oplossing voor de files. Maar het is veel meer dan dat! In de auto heb je tijd genoeg om gezellig bij te praten, zeker wanneer je in de file staat. Moet die ene vriend naar dezelfde stad als jij? Rijd dan samen naar het werk. De files zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Haal een pedicure in huis

Je zou wel met die vriendin kunnen afspreken op café, maar je moet ook dringend eens werk maken van die pedicure. Combineer gewoon beide. Boek een pedicure aan huis, nodig enkele vriendinnen uit en plof gezellig neer in de zetel. Intussen kan je nog van een glaasje champagne genieten. Gezelligheid gegarandeerd, en de voetjes zijn weer proper. Win-win!

Ga een weekendje weg zonder smartphone

Trek er met je vrienden op uit in een leuk huisje in de Ardennen of aan de zee. Eén gouden regel: laat die smartphone thuis. Geen vrienden die constant zitten te chatten of kinderen die de iPad verslinden, maar echt quality time! Laat één iemand toch een telefoon meenemen voor noodgevallen.

Organiseer een bierproeverij

Krijg jij ook telkens een biermand cadeau van schoonvader of collega’s? Tijd voor een bieravond met je vrienden! Je hoeft niet altijd geld neer te tellen voor een leuke beer tasting. Maak van je salon een gezellig bar, zet verschillende biertjes koud en voorzie enkele lekkere hapjes. En ’s avonds… proeven maar!

Duik samen de keuken in

Iedereen doet het wel met de vrienden: een etentje. Maar waarom gewoon aan tafel blijven zitten? Steek samen de handen uit de mouwen! Ga samen inkopen doen en geef elkaar gerichte taken. Als je samen kookt, geniet je nadien nog beter van het eten. En wie weet ontdek jij wel dat die ene vriend stiekem de perfecte risotto kan klaarmaken.

Ontsnap uit de escape room

Zin in wat actie en een fikse uitdaging? Boek een escape room. In verschillende Belgische steden heb je de keuze tussen escape rooms in verschillende thema’s. Ontsnap uit een gevangenis of ontmantel een tikkende tijdbom. In de escape room staat één ding vast: je leert elkaars sterktes en zwaktes kennen.

Een overzicht van alles Belgische escape rooms vind je hier: www.escapegamesbelgium.be

Doe de wekelijkse was samen

Wie een gezin te onderhouden heeft, verspilt de helft van de kostbare weekendtijd aan de was en de plas. Maar waarom zou je dat alleen doen? Spreek eens af met die ene vriend of vriendin in de waserette. Terwijl jullie samen naar de wasmachine staren, kunnen jullie nog een gezellig babbelen. Geen zin in die ongezellige waserette? In de Wasbar Gent en Antwerpen (www.wasbar.be) kan je iets eten en drinken terwijl je op je propere kledij wacht.

Laatste tip: Leg meteen je nieuwe date vast

“Dit was fijn, dat moeten we nog eens doen!” Of “En volgende keer spreken we eens sneller af he!” Elke keer opnieuw zeggen jullie het tegen elkaar, maar dat voornemen wordt nooit waargemaakt. Iedereen heeft dankzij de smartphone nochtans een agenda bij zich. Plan daarom die volgende afspraak meteen, want van uitstel komt afstel!