Viviane: artieste en actieve grootmoeder

18 juli 2018

Delen op

NN plaatst het geluk van de Belgen in de schijnwerpers.

In een nieuwe campagne focust NN op het leven van echte mensen en hun visie op geluk. Tv-spots maken duidelijk hoe elk van hen op zijn of haar eigen manier een gelukkig leven leidt. Zo ondersteunt deze campagne de missie van NN: de meest persoonlijke verzekeraar van België worden. De nieuwe slogan van NN maakt die ambitie meteen duidelijk: voor alles wat jou uniek maakt.

Viviane Hennau (75) bloeit open tijdens de momenten met haar kleindochter

Mijn kleindochter en ik hebben een sterke band. We brengen veel tijd samen door en ik ben erg fier op de jonge vrouw die ze ondertussen geworden is. Ze heeft haar studies beëindigd en is geslaagd voor het ingangsexamen in een dansschool in Barcelona. Er is niets wat me nog trotser of gelukkiger kan maken. Ik heb haar al laten weten dat ik haar sowieso ga bezoeken! Ik heb nu al zin om haar repetities bij te wonen en haar aan te moedigen tijdens optredens. We gaan samen reizen en concerten en muscials bijwonen. Zo zijn we al naar Londen, Madrid en Parijs geweest. Twee jaar geleden vroeg ik haar om enkele dagen naar de zee te gaan. Haar antwoord was dat ze graag met mij naar Londen wou. Wat een plezier! Ik hou van Londen, dus haar voorstel heeft me meteen overtuigd. In Londen zijn we naar de musical van ‘The Lion King’ gaan kijken. Ik had tranen in mijn ogen, want dat moment was zo geweldig en ontroerend. Zowel de show als het besef dat ik dit kon meemaken met mijn kleindochter.

Tijd doorbrengen met de mensen die ik graag zie, is heel belangrijk voor mijn geluk. Ik vind het jammer dat er in deze tijden van communicatie, minder en minder echte verbinding is tussen mensen. Mensen praten niet echt meer, kijken elkaar niet aan en lachen minder. In de tram is iedereen bezig met zijn smartphone of luistert iedereen naar muziek. We verliezen de spontaniteit van vroeger en echte uitwisselingen komen minder voor.

Voor mij bestaat geluk uit vele kleine momenten, zoals bijvoorbeeld: zonnige dagen, prachtige landschappen, een fijn gebaar van de buren… Ik schilder vaak en mijn man maakt muziek. We houden ervan om tijd te spenderen aan onze passies. Als ik me terugtrek in mijn atelier, dan is dat voor mij een echt geluksmoment dat niemand me kan afnemen. Al die momenten zijn belangrijk en hebben een grote invloed op mijn geluk, maar volgens mij is er meer nodig om volledig gelukkig te zijn. Het belangrijkste is en blijft een goede gezondheid en jezelf kunnen verzorgen als het minder goed gaat.

Ik voel me vandaag gelukkig, zelfs op de moeilijke momenten. Ik ben gelukkig omdat ik geniet van elk moment dat het leven me biedt. Ik besef dat ik geluk heb om tijd te kunnen doorbrengen met de mensen die ik graag zie. En dat zou ik voor geen geld van de wereld willen inruilen!

Er bestaan duizend en een visies op geluk. Wat maakt jou gelukkig?
Ontdek hoe gelukkig jij bent en wat vandaag jouw geluk bepaalt met de Geluk-O-Meter test.

Doe de test!