Vriendenboekje: Cath Luyten en Ineke

2 augustus 2018

Delen op

We hebben vandaag gemiddeld zo’n 200 vrienden op sociale media. Maar weten we nog wel wie onze échte vrienden zijn en waar ze vandaag mee bezig zijn? Uit het Nationaal Geluksonderzoek van levensverzekeraar NN en UGent blijkt dat de kwaliteit van onze vriendschapsrelaties erg belangrijk is voor ons geluk. Wie tevreden is met zijn vrienden heeft 3,5 keer meer kans om gelukkig te zijn. Het is niet zozeer het aantal vrienden dat doorweegt, maar wel de duurzaamheid van onze relaties.

Daarom lanceert NN dit vriendschapsboekje. Een ode aan de échte vriendschappen, met een vleugje jeugdsentiment naar die tijd waarin we op de speelplaats nog vriendschapsboekjes uitwisselden. Elke maand belichten we een echte vriendschap, tussen twee unieke mensen. Vandaag vertellen Cath en Ineke ons wat hen gelukkig maakt en wat ze het meest waarderen aan elkaar.

 Wat maakt jullie vriendschap zo speciaal?
Cath: “Onze vriendschap is speciaal omdat we compleet onszelf kunnen zijn, met onze grote en kleine kantjes. Geen schaamte, geen oordeel.”

Ineke: “Kunnen terugvallen op een beste vriend geeft zoveel rust. Het idee dat er altijd mensen zijn die achter je staan, is onbetaalbaar.”

Wat maakt jullie ultiem gelukkig?
Cath: “Met mijn dierbaarsten ergens onderweg zijn. Een muziekje op en kilometers verzamelen. En ondertussen nieuwsgierig uitkijken naar wat de volgende stop brengt en nakaarten over de laatste.”

Ineke: “De eerste koffie vroeg in de ochtend, het allerliefst op vakantie. De rest van het huis slaapt nog en jij zit op het bankje naast me.”

Wat waarderen jullie het meest aan elkaar?
Cath: “Ineke is er altijd, kan tonnen gezeur incasseren, weet me op te monteren wanneer nodig, is de zotste doos om plezier mee te maken, is de perfecte dj tijdens onze trips, doet me dansen op de meeste gekke plaatsen en is bovenal ‘n wijze vrouw met onbetaalbaar advies.”

Ineke: “Wat ik het meest waardeer aan jou is dat jij met een half woord van mij weet wat ik nodig heb. Dat is onbetaalbaar! Dat, en het enthousiasme om mee te gaan in al mijn zottigheid (lacht).”

Wat wensen jullie elkaar toe?
Cath: “Ik wens Ineke een rijk leven vol avonturen en liefde. En onverwoestbare gezondheid waardoor ze 100 wordt!”

Ineke: “Ik wens jou dan graag hetzelfde zodat we samen op onze 100ste verjaardag voldaan kunnen klinken en gniffelend kunnen terugblikken op al onze avonturen.”

Lees hieronder het vriendenboekje van Cath en Ineke: