Vriendenboekje: Cynthia Ghysels en Yanick

5 september 2018

Delen op


Het vriendschapsboekje is een ode aan de échte vriendschappen, met een vleugje jeugdsentiment naar die tijd waarin we op de speelplaats nog vriendschapsboekjes uitwisselden. Elke maand belichten we een echte vriendschap, tussen twee unieke mensen. Vandaag vertellen Life Planner Cynthia Ghysels (50) en beste vriendin Yanick (53) ons wat hen gelukkig maakt en wat ze het meest waarderen aan elkaar.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Cynthia: “Yanick was onthaalmama van mijn dochters Ella en Ans.”
Yanick: “We zagen elkaar bijna dagelijks en het was al snel duidelijk dat wij het goed met elkaar konden vinden.”

Wat maakt jullie vriendschap zo speciaal?

Yanick: “Na al die jaren hebben we nog steeds contact, en, al zijn er periodes waarin we elkaar wat minder vaak zien, is het al tijd een blij en fijn weerzien. En ik heb het gevoel dat we tussendoor vaak op dezelfde momenten aan elkaar denken.”
Cynthia: “Je neemt mij de woorden uit de mond. ‘Vrienden vergeet je niet, zelfs als ze vleugels hebben’, stond er op een kaart die je mij jaren geleden stuurde. Wij hebben een vriendschap die vanzelf leeft en waarbij niks moet.”

Wat hebben jullie van elkaar geleerd?

Yanick: “Om zoveel mogelijk op een positieve manier in het leven te staan en durven je hart te volgen.”
Cynthia: “Warme aandacht en goedheid. Dat is Yanick ook meteen in twee woorden samengevat.”

Wat is jullie leukste gedeelde herinnering?

Cynthia: “Goh, we hebben zoveel leuke herinneringen intussen. Het is moeilijk om er zo maar eentje uit te. pikken, maar onze weekendjes samen zijn altijd ten volle genieten.”
Yanick: “Dan beleven we nieuwe avonturen samen en blikken we nostalgisch terug op de vervlogen jaren. Zalig!”

Waarom kunnnen jullie je geen leven zonder elkaar voorstellen?

Yanick: “Vriendschap is uniek en kostbaar en daarom koester ik die graag. Het is ook gewoon altijd fijn om in mekaars gezelschap te zijn.”
Cynthia: “De band met Yanick is zo intens en moeiteloos. Ze is er op de een of de andere manier altijd. Dat is van onschatbare waarde.”

Hoe maakt jullie vriendschap jullie leven beter?

Cynthia: “Bij Yanick is het altijd fijn vertoeven. Zij geeft oprecht om mij en kan als geen ander luisteren zonder een oordeel te vellen. Ze weet mij steeds weer te verrassen en te raken met haar lieve kaartjes.”
Yanick: “Weten dat er mensen zijn die belangeloos om je geven, maakt het leven echt mooier. Cynthia haar gulle lach, warm hart en oprechtheid zijn buitengewoon bekoorlijk. De positieve energie die ze uitstraalt doet me helemaal opleven.”

Wat is geluk voor jullie?

Yanick: “Omringd worden door mensen waar bij je gewoon jezelf kan zijn. Geluk zit voor mij in kleine dingen zoals genieten van een zonnige ochtend, een mooi lied horen op de radio of zomaar een liefdevol kaartje krijgen.”
Cynthia: “Geluk is voor mij zoveel mogelijk kunnen buiten zijn. Ik ben het allerliefst in de natuur, genietend van het ochtenddauw, zonnestralen op mijn gezicht en wind in mijn haren. Het allerliefst zou ik de hele dag buiten doorbrengen en afsluiten in de avondschemering met m’n blik op de sterren aan de hemel. En ik word natuurlijk ook erg gelukkig van een onverwachts kaartje van Yanick.”

Wat wensen jullie elkaar toe?

Cynthia: “Ik wens Yanick een lang leven met veel intense, mooie en gezellige momenten met al wie haar dierbaar is. Ik hoop dat ze haar kleinkinderen kan inspireren met haar warmte, zorg en lachend gezicht en dat ze haar droom kan vervullen om zich in te zetten voor palliatieve zorg.
Yanick: “Ik wens Cynthia al het geluk van de wereld toe. Veel liefde en vriendschap en een rijk en vreugdevol leven. Dat alles en een goede gezondheid. En nog vele mooie jaren van vriendschap natuurlijk.”

Lees hieronder het vriendenboekje van Cynthia en Yanick: