Vriendenboekje: Sandrine en Nathalie

15 oktober 2018

Delen op


We hebben vandaag gemiddeld zo’n 200 vrienden op sociale media. Maar weten we nog wel wie onze échte vrienden zijn en waar ze vandaag mee bezig zijn? Uit het Nationaal Geluksonderzoek van levensverzekeraar NN en UGent blijkt dat de kwaliteit van onze vriendschapsrelaties erg belangrijk is voor ons geluk.
Daarom lanceert NN dit vriendenboekje. Een ode aan de échte vriendschappen, met een vleugje jeugdsentiment naar die tijd waarin we op de speelplaats nog vriendenboekjes uitwisselden. Elke maand belichten we een echte vriendschap, tussen twee unieke mensen. Vandaag vertellen SANDRINE EN NATHALIE ons wat hen gelukkig maakt en wat ze het meest waarderen aan elkaar.

Wat maakt jullie vriendschap zo speciaal?

Sandrine: « Ik ontmoette Nathalie zeven jaar geleden, tijdens een evenement dat zij organiseerde en waar ik presenteerde, en het klikte meteen. Dat was ook de tijd waarin ik verhuisde en we ons meteen realiseerden dat we erg dicht bij elkaar zouden wonen en dat onze kinderen naar dezelfde school zouden gaan. We hebben ontelbare dingen gemeen met elkaar. Onze kinderen kunnen daarbovenop ook goed met elkaar opschieten, waardoor we veel activiteiten samen kunnen doen. We hebben een echt samenhorigheidsgevoel en tussen ons is alles natuurlijk en oprecht. Nath is de belichaming van goedheid en vrijgevigheid. »

Nathalie: « Ik ontmoette Sandrine in het kader van mijn werk en we konden het meteen goed met elkaar vinden. Sandrine is een vriendin van goud, ze is vrijgevig, optimistisch en openhartig. Wat ik het leukst vind aan onze vriendschap is dat zelfs wanneer we elkaar drie weken niet zien, het lijkt alsof we elkaar de dag voordien nog hebben gesproken als we elkaar terugzien. Sandrine zal nooit mopperen of mij beschuldigen als ik een tijdje niets van me laat horen. Ze is erg begripvol, stroomt over van positieve energie en ziet altijd de goede kant van de dingen. We zijn heel close en een van de mooiste dagen van mijn leven was de dag waarop ze me vroeg om de meter van haar kleine Harold te worden. »

Wat maakt jullie ultiem gelukkig?

Sandrine: « Wat mij buitengewoon gelukkig maakt, is tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden en zien dat mijn geliefden gelukkig zijn. Het zijn absoluut geen materiële of luxueuze dingen die me gelukkig maken. Tijd spenderen met de mensen van wie ik hou en genieten van de momenten die ik met hen beleef, zijn dingen die bijdragen aan mijn geluk. Ik denk ook dat je in het leven van elk moment moet genieten. We hebben maar één leven, dus we moeten er het beste uithalen. »

Nathalie: « Ik hou ervan om anderen te behagen, in elke betekenis van het woord. Als we anderen plezier bezorgen, maken we mensen om ons heen gelukkig en krijgen we veel geluk en welzijn terug. Iemand een pleziertje doen, maakt me gelukkig. »

Wat waarderen jullie het meest aan elkaar?

Sandrine: « Nathalie is oprecht, genereus, optimistisch en attent. Ze is iemand op wie je altijd kan rekenen, ongeacht het moment. We hebben een erg hechte vriendschap. Ik hou van haar als van een zus, ze maakt deel uit van mijn leven en mijn familie. Het was niet voor niets dat ik haar vroeg om meter te worden van mijn tweede zoon. Op haar bruiloft in juni kreeg ik de kans om haar vertellen hoeveel ze echt voor me betekent, wat een heel ontroerend moment was voor mij. Maar we laten elkaar heel vaak weten hoeveel we van elkaar houden, of het nu een kleine boodschap is of via een hartje dat per sms wordt verzonden. Het is belangrijk om onze geliefden regelmatig te vertellen hoe belangrijk ze voor ons zijn. »

Nathalie: « Sandrine heeft enorm veel energie! Een positieve energie die naar iedereen rondom haar doorstroomt en je een boost geeft. Ik hou van haar vrijgevigheid, oprechtheid en openhartigheid. Bij haar ben ik niet bang om mezelf te zijn, ik weet dat ze me nooit zal veroordelen. Ze weet alles over me en de vriendschap die we hebben is heel waardevol. Wat ik ook leuk vind aan haar is de manier waarop ze voor haar kinderen zorgt. Ze besteedt enorm veel tijd aan hen en brengt veel tijd door met actief spelen en bezig zijn met hen Het is een moeder en een vriendin van goud! Ik beschouw haar echt als mijn zus. »

 
Lees hieronder het vriendenboekje van Sandrine en Nathalie: