Het grootste geluk van Cath: de mensen rond haar

6 juli 2018

Delen op

Voor Cath Luyten zijn de mensen rond haar het allerbelangrijkste in het leven. Haar vrienden, partner en familie staan ver boven al de rest. Ze zijn voor haar ook de grootste bron van energie en geluk. Met mensen afspreken zorgt ervoor dat Cath telkens weer heropleeft.

“Het gaat zelfs zo ver dat ik niet alleen kan zijn. Als ik niemand zie ben ik ongelukkig. Stel dat ik alleen op reis zou gaan, dan zou ik binnen de kortste keren nieuwe vrienden maken. Ik ben snel geïntrigeerd door andere mensen. En ik hou ervan om frisse input te krijgen, daar krijg ik zelf ook inspiratie van.”

De kwaliteit van relaties is volgens Cath niet afhankelijk van de kwantiteit van de afspraakjes. Goede vrienden zijn voor haar niet noodzakelijk de mensen die ze het vaakst ziet: “Mijn allerbeste vrienden zie ik nog het minst, want we hebben allemaal een drukke agenda. Maar als ik hen dan zie, dan lijkt het alsof we elkaar gisteren nog gesproken hebben. Goede vrienden hoef je niet elke week te zien of te horen. Maar die momenten waarop je elkaar dan ziet, die moeten wel goed zitten. Ik ben ook geen beller, ik wil mensen in de ogen kunnen kijken tijdens een goed gesprek.”

En voor haar familie doet Cath altijd nog net dat tikkeltje meer: “Als puntje bij paaltje komt, zijn het je familieleden waarbij je altijd terecht kan. Ze zeggen wel dat je je familie niet kiest en je vrienden wel. Maar als iemand iets slecht zegt over mijn familie of partner, dan sta ik al snel op mijn achterpoten. Dat zijn uiteindelijk de mensen die er altijd voor jou zullen zijn, wat er ook gebeurt.”

Wil je zelf aan de slag om de kwaliteit van je relaties te verbeteren?
Ontdek hier de tips van gelukscoach Cynthia Ghysels en psychologe Sylvie Loumaye.