7 op de 10 Belgen stoort zich aan smartphonegedrag van beste vriend of partner tijdens een gesprek

28 juli 2018 – Maar liefst 7 op de 10 Belgen vindt het erg storend als hun beste vriend of partner meer met de smartphone bezig is dan met het gesprek, ook wel ‘phubbing’ genoemd. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van levensverzekeraar NN. Uit het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN bleek eerder dat de meerderheid van de jongvolwassenen onder de 34 zich eenzaam voelt. De kwaliteit van onze sociale relaties speelt daarbij een grote rol. Daarom nam NN in een nieuwe studie ons smartphonegebruik tijdens sociale activiteiten onder de loep.

Wat blijkt? De Belg stoort zich mateloos aan het overmatig gsm’en van de partner of beste vriend tijdens een gesprek of etentje, maar schat de frequentie van zijn eigen phub-gedrag veel lager in dan bij de andere.

Omdat écht menselijk contact en een goede relatie met onze vrienden ons gelukkiger maken, roept NN op om nu maandag, op International Friendship Day, je beste vrienden de aandacht te geven die ze verdienen en de smartphone daarbij bewust aan de kant te leggen.

Meer weten over het onderzoek? Lees hier het volledige persdossier.

Inspiration

(UGent) Eenzaamheid verviervoudigt onze kansen om ongelukkig te zijn

Lees meer