Nood aan een babbel? Dat kan!

7 april 2020

Delen op

sociale relaties coronaSociale relaties onderhouden in tijden van corona is geen evidentie. We mogen onze vrienden niet bezoeken. Rusthuizen zijn gesloten voor externen. We gaan best niet langs bij grootouders en een kus geven ter begroeting is al helemaal uit den boze. Niet ideaal voor ons geluk. Recent onderzoek  van Indiville en Bpact toont aan dat de Belg het moeilijk heeft. 46% geeft aan bezorgd te zijn om te weinig sociaal contact te hebben. Zeker voor singles, alleenstaanden en ouderen die vandaag alleen wonen en in hun kot moeten blijven, kunnen dit eenzame tijden zijn. Maar er is hoop. Er zijn namelijk tal van initiatieven die ervoor zorgen dat we onze sociale relaties ondanks alles kunnen onderhouden

Noblito is er een van. Deze organisatie zorgt ervoor dat ouderen hun sociale kring kunnen onderhouden, uitbreiden en activeren. Zo kan je heel eenvoudig via een applicatie contact opnemen met mensen die in een woonzorgcentrum, serviceflat of assistentiewoning verblijven, maar evengoed met iemand die nog thuis woont. Ideaal voor een korte babbel of voor wie een luisterend oor zoekt. Noblito is geen vreemde voor NN: vorig jaar sleepte de organisatie nog een NN Geluksaward in de wacht.

Daarnaast zijn er ook heel wat steden die telefoonlijnen inleggen, speciaal voor extra babbels. Zo heeft de gemeente Staden de Fonkel Telefoondienst opgestart, een lijn waar je naar kan bellen wanneer je even je hart wil luchten of wil praten over koetjes en kalfjes. Ook Heuvelland heeft zo’n telefoonlijn. Wie echt worstelt met gevoelens en in de knoop zit kan steeds terecht bij Tele-onthaal.

Behoor jij tot de andere 50% van de Belgen die zich geen zorgen maakt om zijn sociale relaties? Goed zo! Maar onderhoud ze wel. Via het volgende artikel vind je tal van tips en tools die je helpen om contact te houden met vrienden en familie.

Take care!